Bestrijd de bloedluis bij jouw tuin effectief en snel

Het is in de tuin belangrijk om alle onderdelen goed te bestrijden. Hoewel het erg prettig is om veel natuur in de tuin te kunnen zien, wil je bepaalde delen van de natuur juist niet in de tuin hebben. Zo zijn er verschillende varianten van plagen die je absoluut niet wil tegenkomen in jouw eigen tuin. Deze plagen kunnen al het prachtige groen binnen jouw tuin flink gaan beschadigen. Dat zou zonde zijn, want vaak steek je veel werk in het groen en de bloemen van de tuin. Daarom is het aan te raden om deze plagen in de gaten te houden. Zo verklein je de kans dat jij een vervelende plaag krijgt in de tuin. Diverse varianten van insecten kunnen als plaag ontstaan binnen de tuin. Wanneer je bijvoorbeeld veel houten onderdelen, zoals een kippenhok in de tuin hebt staan kan dit problemen op gaan leveren.

 

De bloedluis

Eén van de plagen bij insecten die je binnen de tuin kan tegenkomen is de bloedluis. De bloedluis wordt vaak ook wel omschreven als de bloedmijt. Deze bloedmijt zal veel problemen gaan veroorzaken in de tuin. Wanneer jij bijvoorbeeld kippen in de tuin hebt is het mogelijk dat je last krijgt van de bloedluis. Hierbij kan je vaak niet merken dat de bloedluis aanwezig is binnen jouw tuin of het kippenhok. Het zal dan ook een tijdje kunnen duren voordat je doorkrijgt dat deze bloedluizen in het kippenhok verschuilen. Bloedluizen komen namelijk vooral 's nachts tevoorschijn. De naam van deze luizen heeft niet voor niets met bloed te maken. Deze luizen kruipen dan ook op de huid van jouw kippen om het bloed hiervan op te zuigen. Dat is uiteraard zeer onprettig en bij de kippen kan dat uiteraard medische problemen op gaan leveren.

 

Snel en effectief bestrijden

Daarom is het noodzakelijk om de bloedluis in de tuin zo snel mogelijk te gaan bestrijden. Wanneer je dan ook de eerste verwachtingen hebt dat je te maken krijgt met een bloedluis, is het verstandig om snel te handelen. Hierdoor verklein je de kans dat de bloedluizen veel schade aan kunnen richten bij jouw kippen en dat wil je uiteraard voorkomen. Er zijn diverse manieren waarop je de bloedluis kan bestrijden. Tegelijkertijd moet je er ook rekening mee houden dat je de kippen niet wil beschadigen met bepaalde stoffen. Het is dan ook verstandig om te kiezen voor een natuurlijke vijand van de bloedluis. De bloedluis herkennen is voor mensen lastig, maar voor roofmijten zal dit een stuk simpeler zijn. De roofmijt kan je binnen jouw tuin of kippenhok dan ook loslaten om deze vervolgens de bloedmijten te laten bestrijden.

Author: Kendra