Binnenkort naar Afrika? Laat je vaccineren

Afrika is een van de prachtigste continenten van onze wereld. Veel bekende en prachtige landen maken van dit continent deel uit. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan Egypte, Zuid-Afrika en Nigeria. Een van de grootste nadelen van Afrika, is dat veel landen nog ontwikkelingslanden zijn. Er is weinig geld voor gezondheidszorg, geen geld voor vaccineren van de bevolking, maar ook is er sprake van veel vervuiling. Dit is dan ook de reden waarom je je altijd moet vaccineren als je naar Afrika gaat. 

 

Welke virussen komen er in Afrika voor?

Wanneer je naar Afrika gaat en je je wilt laten vaccineren, dan is dat altijd een verstandige keuze. Het is dan ook wel erg handig om te weten welke virussen er in Afrika allemaal voorkomen. Dit verschilt per land, maar de meeste bekende virussen die in Afrika voorkomen, zijn Hepatitis B en Malaria. Het is dus erg verstandig om een Hepatitis B en Malaria vaccinatie te nemen als je op vakantie gaat naar Afrika. Wil je weten welke virussen er allemaal voorkomen? Ga dan naar de website van het RIVM of de GGD. Je kunt daar makkelijk achterhalen welke vaccins er aangeraden worden. 

 

Kost het vaccineren geld?

Het vaccineren is helaas niet gratis en kan dus geld kosten. In veel gevallen worden de kosten van het vaccineren vergoed door de verzekeringsmaatschappijen. Het is ook erg logisch dat ze dit doen, want voor hen is het een investering in jouw gezondheid. Als je je laat vaccineren, dan is de kans erg klein dat je besmet word met een virus. Hierdoor maak je geen kosten die een verzekeringsmaatschappij dan weer moet vergoeden. Houd er wel rekening mee dat het altijd verstandig is om contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij. Het kan namelijk voorkomen dat ze er bepaalde eisen aan stellen, bijvoorbeeld of je bij een overheidsinstelling of een commerciële partij een vaccinatie afneemt. 

 

Mogelijke bijwerkingen

Wanneer je je laat vaccineren tegen verschillende virussen, dan is het verstandig om er rekening mee te houden dat je last kunt krijgen van bijwerkingen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan hoofdpijn, maar ook aan andere bijwerkingen zoals misselijkheid en overgeven. Wanneer je last hebt van bijwerkingen, dan is het altijd verstandig om contact op te nemen met je eigen huisarts. Dat heeft er dan ook mee te maken dat er bijwerkingen zijn die gevaarlijk kunnen zijn, maar je hoeft je niet snel zorgen te maken. Mocht je last hebben van bijwerkingen of meer te weten willen komen over bijwerkingen, dan is het aan te raden om eens de website van Vaccinatiewijzer.nl te bezoeken

Author: Kendra