Een gezonder én gezelliger huis met planten!

Planten maken je huis niet alleen gezelliger, maar ook daadwerkelijk gezonder! Planten zijn goed voor mens en dier. Bij dieren moet je alleen wel opletten op de soort plant die je in huis haalt. Niet elke plant is namelijk geschikt voor je huisdieren. In deze blogpost lees jij meer over de gezonde eigenschappen van planten en de styling ervan. Ben jij een echte plantenliefhebber? Dan is deze blogpost voor jou!

Beter ademen én slapen

Planten verhogen de luchtvochtigheid in ruimtes. Dit komt door het fotosynthese proces. Deze hogere luchtvochtigheid heeft een positief effect op onze ademhaling. Planten kunnen zo verkoudheden, een droge huid en keelpijn verminderen. Daarnaast hebben planten een positief effect op je slaap. Vergeet daarom ook niet je slaapkamer te voorzien van wat gezellige groene plantjes!

Vooral de gardenia heeft een positief effect op je slaap. Dit komt door hun bestanddeel crocetine. Daarnaast zijn gardenia’s natuurlijk ook zeer mooi als decoratie. Ze fleuren elke ruimte op! Nog een goede plant voor op je slaapkamer is een lavendelplant. Voornamelijk voor de vrouwen onder ons schijnt deze plant wonderen te doen. Deze twee planten zorgen beiden voor een kalmerend effect en zorgen ervoor dat je dieper slaapt en dus minder snel wakker wordt. Daarnaast is er nog de valeriaan, het inademen van de zoete geur van de bloemen zou ook kunnen helpen om rustiger in slaap te vallen.

Weg met die angst en stress!

Daarnaast kunnen planten gevoelens van stress en angst verminderen of zelfs wegnemen. Heel veel Nederlanders hebben te maken met deze gevoelens, en dit is erg naar. Verschillende studies laten zien dat bloemen en planten een kalmerende werking hebben op mensen. Ook kunnen planten zorgen voor positievere gedachten. Je ziet ze daarom ook vaak terugkomen in veel ziekenhuizen.

Verbeter je concentratie en cognitie

Ook zijn planten goed voor je concentratie! Daarom is het ook een goede zet om planten op je werkplek te zetten. Het beste kun je gaan voor échte planten. Maar wanneer je deze niet kunt verzorgen, is het altijd nog een idee om voor nep varianten te gaan. Beter nepplanten dan helemaal geen planten, tenslotte!

Daarnaast zijn planten natuurlijk ook altijd mooi ter decoratie. Het zorgt voor wat meer kleur en wat meer sfeer in een ruimte, en zeg nou zelf, iedereen bevindt zich liever in een ruimte die fijn aanvoelt! Zoek jij nog mooie planten voor je woning? Ga bijvoorbeeld voor een ficus plant of een pachira aquatica. Beiden zijn zeer makkelijk te verzorgen en dus erg geschikt voor mensen die niet altijd even goed omkijken naar hun groen. Fleur jij ook je huis op? 

Author: Kendra