Hoe kleed je je op je eerste werkdag?

Het is voor veel mensen van belang om goed gekleed door het leven te gaan. Op welke manier iemand zich kleedt, kan erg verschillend zijn. Het is daarom wel belangrijk dat je je bewust bent van wat voor kleding gepast is in de situatie waarin je je bevindt. Als je bijvoorbeeld binnenkort je eerste werkdag bij een nieuwe werkgever hebt, is het verstandig om alvast goed na te denken over wat voor kleding je aan gaat trekken. 

 

Neem de tijd om je aan te kleden

Er zijn veel mensen die er moeite mee hebben om geschikte kleding uit te zoeken wanneer zij hun eerste werkdag hebben. Dat komt natuurlijk ook deels door de zenuwen. Je wilt immers niets fout doen op je eerste werkdag. Ook is het vervelend dat je niet weet wat voor kleding je nieuwe collega’s dragen aangezien je hen nog niet kent. Echter, door rustig na te denken, kun je voorkomen dat je in negatieve zin opvalt door de outfit die je draagt. 

 

Zijn er kledingvoorschriften?

Als een bedrijf het erg belangrijk vindt dat haar medewerkers bepaalde kleding dragen, zijn er meestal duidelijke kledingvoorschriften. Daarom is het slim om hier bij twijfel naar te vragen bij jouw contactpersoon bij je nieuwe werkgever. Als deze er wel zijn, maar je niet precies begrijpt wat er met bepaalde dingen wordt bedoeld, is het slim om dit even na te vragen. Het is immers beter om dit nagevraagd te hebben dan om de verkeerde kleding te dragen. Op die manier zorg je ervoor dat je in gepaste kleding aankomt op je eerste werkdag. Wanneer er geen kledingvoorschriften zijn, kan het een stuk moeilijker zijn om te beslissen wat je aantrekt naar je eerste werkdag. 

 

Wat doe je als er geen kledingvoorschriften zijn?

Indien je nieuwe werkgever geen specifieke kledingvoorschriften heeft, kun je zelf bepalen wat je draagt. Dat is fijn, maar dit kan het maken van een keuze ook lastig maken. Je moet dan immers alsnog voorkomen dat je kleding aantrekt die niet gepast is. Het best kun je er dan voor kiezen om kleding te dragen die tussen netjes en casual in zit. Je hoeft bijvoorbeeld geen nette schoenen te dragen, maar sneakers die wat aan de nette kant zitten zijn perfect. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Nubikk schoenen. Er zijn veel verschillende schoenen van dit merk. Je kunt bijvoorbeeld ook veel verschillende Nubikk dames schoenen kopen. 

Author: Kendra