Hoe vind je werk?

Werk vinden klinkt makkelijk, maar voor sommige gevallen ligt dit net even anders. Het kan zijn dat je moeite hebt om werk te vinden, maar wij helpen je hier graag mee. In deze blog vind je een aantal manieren om snel en makkelijk aan werk te komen. We specificeren dan ook wat voor soort werk het is en hoe je het werk vindt en daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden.

Younited.nl

Dit platform genaamd younited.nl biedt eigenlijk diensten aan in een zzp community. Dit betekent dat je niet onder contract gaat werken, maar als een zzp’er. Ook houdt dit concreet in dat je je kunt inschrijven op diensten en dus afhankelijk bent van de aangeboden diensten. De diensten variëren van horeca tot aan schoonmaakwerk, ook orderpicking en bezorgservices zijn veel voorkomende diensten op deze site. Je zult dus moeten kijken wat je voor diensten wil draaien, tegen welk tarief en op welke dagen en tijd. Je kunt hier niet over onderhandelen, dus je zult het echt moeten doen met wat er wordt aangeboden. Daarnaast zul je je eigen administratie bij moeten houden en alles zelf moeten regelen zoals je verzekering, pensioen en je belasting. 

Uitzendbureau

Een uitzendbureau kan je natuurlijk ook gewoon helpen als je werk zoekt. Je meld je aan, levert de nodige gegevens aan en zij gaan voor je aan de slag. De benodigde documenten zijn meestal dingen zoals je cv, eventuele diploma’s of behaalde certificaten, wat achtergrondinformatie over je en in sommige gevallen een kopie van je ID en/of bankpas. Hierna gaan ze samen met je kijken naar je wensen. Wat voor werk wil je doen? Hoeveel uur per week? Wat is het salaris waar je naar op zoek bent? Zijn er tijden die je wel of niet wil draaien? Al deze informatie is nodig om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen aan werk te komen. Als ze wat voor je hebben gevonden, ga je hierna vaak in gesprek met het bedrijf waar je gekoppeld aan bent. Zij kijken dan of je een match bent en of je eventueel een proefdienst kunt komen draaien.

Connecties

Kijk ook eens in je connecties of ze misschien werk hebben voor je of misschien iemand kennen die een hulp zoekt. In je vriendenkring, je familie of zelfs op sociale media. Niet geschoten is altijd mis! Op deze manier kom je vaak snel en gemakkelijk aan het werk bij iemand die je (via via) kent.

 

Author: Kendra