Maak het fietsen nog leuker

De fiets opstappen, elke Nederlander doet het wel een paar keer per week. Maar de fiets is lang niet altijd alleen handig voor een snelle boodschap, het is ook een super toffe manier om er even uit te gaan. Maar omdat de kans groot is dat je denkt: ‘hoe maak ik het fietsen nu nog echt leuk?’ zijn hier een paar tips om van fietsen je nieuwe hobby te maken!

Neem eten mee

Picknicken? Daar hoef je heus geen enorm pakket voor mee te nemen. Met een paar lekkernijen kom je al heel ver. De picknick meenemen op de fiets is zelfs nog beter. Het geeft je de mogelijkheid om te picknicken waar je wilt. Veel mensen zullen niet snel op pad gaan met eten op zak omdat er geen groen in de buurt is. Met de fiets kun je een stuk gemakkelijker groen opzoeken. Je kan lekker een stuk fietsen en je komt waarschijnlijk ook nog ergens waar je niet vaak te vinden bent.

Elektrische fiets

Een elektrische fiets dames! Als er iets is om het fietsen nog leuker te maken dan is dat met fietsen zonder aan het eind van de rit helemaal kapot te zijn. Een elektrische fiets doet niet al het werk voor je, wat veel mensen denken, de fiets duwt je als het ware voorruit waardoor je relatief een stuk minder moeite doet dan normaal. Hierdoor kun je makkelijk langer fietsen, ook als er sprake is van veel hoogteverschil. Het geeft veel mensen de kans echt te genieten van het fietsen zelf, en meer bezig te zijn met de omgeving in plaats van met de intensiteit van het fietsen. Dit is ook de reden waarom het zo fijn is voor mensen die lichamelijk wat beperkter zijn. Je kunt verschillende gradaties instellen, dus je kunt er ook voor kiezen om de elektrische fiets vooral te gebruiken bij heuvels of wanneer je echt voelt dat je moe bent.

Nieuwe routes

Wil je eens wat anders? Dan kan dat met nieuwe routes! Maar hoe doe je dat als je het gevoel hebt dat je eigenlijk alles al kent? Een voorbeeld hiervan is, neem de fiets eens mee naar wat kilometers verderop en begin daar je route. Maar je kan ook naar de plekken waarvan je altijd hebt gedacht: daar ga ik niet heen. In principe valt er namelijk op elke route wel wat te bedenken. Dus als tegenzin het geval is, dan is het een grote aanrader om eens met een frisse blik op pad te gaan. Alleen op die manier kun je mooie verassingen tegenkomen!

Author: Kendra