Opzoek naar een goed alarmsysteem?

De beveiliging van panden is erg belangrijk, niet alleen als bedrijf maar ook voor privépersonen. Iets wat daarbij goed kan helpen is een alarmsysteem. Alleen het ophangen van camera’s kan al helpen om mensen af te schikken. Hierdoor wordt het moeilijker en minder aantrekkelijk om in te breken. Maar het nemen van een alarmsysteem betekent niet per se dat er niet meer wordt ingebroken. Er zijn namelijk ook veel dieven die zich om de camera’s om manoeuvreren en de alarmsystemen kunnen ontlopen. Het is daarom ook naast een alarmsysteem heel handig om te onderzoeken of organisatorische of bouwkundig maatregelen genomen kunnen worden. Een goedwerkend mechanisch sluitwerk is erg belangrijk en toch efficiënt en vaak een stuk goedkoper dan een alarmsysteem. Er zijn verschillende merken alarmsystemen, wij gaan in op twee grote alarmsystemen merken Jablotron en Ajax.

Jablotron alarminstallatie 

Jablotron is opgericht in 1990 en heeft sinds de oprichting regelmatig prijzen gewonnen voor beveiligingsproducten op securityshows en congressen. Het bedrijf exporteert wereldwijd naar zo’n 73 landen. Alle centrales van Jablotron zijn gecertificeerd volgens de Euro norm EN 50131-1 klasse 2. Daarnaast hebben ze ook vele internationale keurmerken zoals NCP en INSERT keurmerk. Dit keurmerk maakt het mogelijk om op een alarmcentrale aan te sluiten. Er wordt gecommuniceerd op een versleutelde bandbreedte, 868MHz, die speciaal voor alarmsystemen is en grote afstanden kan overbruggen. Een Jablotron alarminstallatie is voor zowel privé als zakelijk gebruik. Jablotron series staan erom bekend dat de centrale, het controlepaneel, en het bedieningspaneel, de keypad, van elkaar geschieden zijn. Dit maakt het mogelijk om de centrale op een veilige plek in het huis te verbergen. Bij veel andere merken zijn de centrale en het bedieningspaneel in een behuizing samengebracht. 

Ajax alarm 

De Ajax alarmsystemen zijn bekend om hun moderne manier van beveiligen. Veel technische innovaties sluiten moeiteloos aan bij het moderne design. Verder staat bij Ajax alarm gebruiksvriendelijkheid hoog aanschreven. Het Ajax alarmsysteem kan naast inbraak en ongewenste personen ook waterschade, overstromingen en brand herkennen. Het systeem bevat namelijk verschillende sensoren voor bewegingsdetectie en daarnaast ook rookmelders en sirenes. De sensoren zijn zelfs zover ontwikkeld dat ze het verschil tussen mensen en huisdieren kunnen zien. Er is een mogelijkheid om met een abonnement direct op de meldkamer te worden aangesloten, maar het is ook mogelijk zonder abonnement. Via de Ajax app is het dan mogelijk om het alarmsysteem te beheren. Op de vraag welk alarmsysteem het beste is, zijn ze heel duidelijk over. Alle gecertificeerde alarmsystemen zijn de beste. Waar het meestal om gaat is de functionaliteit en configuratie mogelijkheden.

Author: Kendra