Hoe kun je iemand die net ouder is geworden verrassen?

Hoe kun je iemand die net ouder is geworden verrassen?

Het krijgen van een kind is een bijzonder moment. Op dat moment komen mensen er achter dat alle clichés rondom het ouderschap blijken te kloppen. Toch is het ook van belang dat mensen zich van tevoren beseffen dat het krijgen van een kind niet alleen maar over rozen gaat

Het krijgen van een kind is een bijzonder moment. Op dat moment komen mensen er achter dat alle clichés rondom het ouderschap blijken te kloppen. Toch is het ook van belang dat mensen zich van tevoren beseffen dat het krijgen van een kind niet alleen maar over rozen gaat. Het is immers voor een vrouw verre van leuk om negen maanden met een kind in haar baarmoeder rond te lopen, om over de bevalling zelf nog maar te zwijgen. Als je vrienden, kennissen of familieleden hebt die net een kind hebben gekregen, is het daarom een goed idee om ze een beetje in de watten te leggen. Dit kun je op veel verschillende manieren doen. 

Als je de mensen die net een kind hebben gekregen wilt verrassen met een leuk cadeau of met iets anders zoals baby gedichtjes, is het natuurlijk wel van belang dat je weet wat je kunt doen om ze ook echt blij te maken. Het heeft immers geen zin om met een verrassing aan te komen die deze mensen uiteindelijk helemaal niet leuk blijken te vinden. Er zijn veel verschillende manieren om de kersverse ouders te verrassen en dat maakt het voor jou niet makkelijker. In deze tekst vind je een aantal tips die je kunnen helpen bij het verwennen en verrassen van kennissen, vrienden of familieleden die net een kindje hebben gekregen. 

Schrijf een leuk kaartje met een aantal lekkere dingen erbij

De zwangerschap is een zware periode voor een stel. Daarom zijn zij vaak blij dat dit er op zit wanneer het kind eindelijk is geboren en de vrouw kan beginnen met herstellen van de bevalling. Het is voor mensen die net een kind hebben gekregen in veel gevallen niet fijn als direct al hun vrienden en familieleden bij ze op de stoep staan. Dat komt doordat zij juist na een grote gebeurtenis als een bevalling behoefte hebben aan rust. Daarom is het vaak een beter idee om een kaartje te sturen met daarbij een pakket van een aantal lekkere dingen. Op het kaartje kun je dan één of meerdere baby gedichtjes zetten. Op het internet kun je hier inspiratie voor vinden. Je kunt dan bijvoorbeeld zoeken op ‘gedicht dochter’ en je zult veel leuke gedichten vinden. 

Overleg met het stel zelf

Je wilt ze natuurlijk het liefst verrassen, maar veel stellen zitten na een bevalling helemaal niet op spontane bezoeken en dergelijke te wachten. Dat komt doordat zowel de vrouw als de man vaak erg moe zijn na de bevalling en zij daarnaast moeten wennen aan het omgaan met hun kindje. Door met hen te overleggen weet je zeker dat je niet op het verkeerde moment langskomt en dat is wel zo fijn voor de kersverse ouders.

Author: Kendra