Jouw droombadkamer binnen handbereik

Jouw badkamer is je heiligdom. Of, in ieder geval, dat zou het kunnen zijn, mits je de badkamer van je dromen hebt. Gelukkig is die binnen handbereik. Misschien is het wel enkel een kwestie van een andere badkamer kraan of een nieuwe wastafel met meubel, maar ik snap dat de vraag nog even blijft hangen; hoe maak je nou écht de badkamer van jouw dromen, eentje waar jij ook helemaal tot rusten kan komen, zonder meteen de hele ruimte een make-over te moeten geven, tot het steen aan toe? Voor antwoorden op die hele lange vraag met te veel komma’s, lees gauw mee. 

Jouw ontspanning 

Voordat je begint met de aanschaf van dat ene badkamermeubel wat je al zó lang hebben wil, bedenk je eerst eens even wat jij nou écht van je badkamer wil. Wat je wil dat die ruimte je brengt, bedoel ik dan. Natuurlijk wil je in je badkamer kunnen ontspannen en helemaal tot rust kunnen komen, zowel mentaal als vooral ook fysiek, maar de vraag blijft in dat geval; hoe doe jij dat het best? Sommige mensen willen een badkamer in lopen die nog het meest doet denken aan een spa; rustig en bedaard, met kalme kleuren en de geur van vanille en organische oliën. Anderen willen juist geprikkeld worden door een ruimte; met vrolijke kleuren en design dat doet denken aan de jaren zestig, of een futuristische moderne badkamer met allerlei technische snufjes en moderniteiten. Hoe het ook is dat jij precies tot rust komt, daar moet je eerst achter komen voordat je die nieuwe douchekop bestelt. 

De details 

Zodra je daarachter bent is het feest! Maar wees niet getreurd; ook als je erachter komt dat je droombadkamer nog best ver weg lijkt van wat er nu is, negen van de tien keer zit de duivel hem in de details. Ook als je dus niet het budget, de tijd of de ruimte in de regels hebt om je hele badkamer eruit te slopen en opnieuw te beginnen, kan je de ruimte nog steeds aangenamer maken voor jezelf. Ga op zoek naar accessoires voor in je badkamer die de ruimte het gevoel geven waar jij naar zoekt. Hangplanten en ander groen geeft de ruimte een levendig, gezellig gevoel. Gouden kranen en deurknoppen samen met verder neutrale kleuren geven het een chic gevoel; en felle kleurtjes en bloemetjes overal maken het vrolijk. 

 

Vaak doen een paar details al heel erg veel. Succes, en geniet van je badkamer!

Author: Kendra