Je krijgt een kat! Waar moet je op letten?

Toegankelijk

Zorg er voor dat je voordat je een kat neemt, het huis toegankelijk is voor de kat. De kat moet een goede weg naar binnen kunnen hebben, of dat nou een kattenluikje is of een openstaand raam. Hiermee zorg je er voor dat katten niet gaan dwalen.

Genoeg speeltjes

Elke kat heeft veel aan speeltjes, het houdt ze in beweging en ook niet verkeerd: het houdt ze gelukkig. Zeker voor binnen katten zijn speeltjes erg belangrijk. De speeltjes zorgen er niet alleen voor dat de kat alert blijft, maar ook gezond. Ook voor oudere katten geldt dit, misschien nog wel meer dan bij jongere katten. Met speeltjes houdt je katten namelijk in beweging waardoor ze minder snel ziek worden.

Een krabpaal

Katten die enorm vaak buiten zijn hebben eigenlijk niet echt een krabpaal nodig, al is het voor elke kat wel handig om binnen een krabpaal te hebben. Maar laten we voorop stellen dat het vooral belangrijk is voor de katten die binnen blijven. Voor de nagels is het heel goed omdat ze deze kunnen verscherpen en verschonen, maar ook voor hun instinct is het prettig. Het is een manier voor een kat om de ruimte af te bakenen als zijnde zijn of haar territorium. Dit heeft als effect dat een kat zich binnen veilig voelt.

Kattenbak

Zeker als je een kat binnen hebt is een kattenbak een van de eerste dingen waar je aan moet denken wanneer je een kat koopt. Een kat moet binnen een plek hebben om zijn of haar behoeftes te doen. Je zal het vanzelf merken wanneer de kattenbak op een voor de kat onveilige plek staat, het komt erop neer dat een kat dan gewoon niet in de buurt van de kattenbak komt. Zet de kattenbak op een beschutte plek, ergens in een hoek, en niet in een open ruimte. Wanneer een kattenbak niet op de juiste plek staat, zul je vanzelf merken dat de kat de behoeftes niet op de kattenbak en dat is natuurlijk het laatste dat je wilt.

Juiste voer

Ieder kat heeft behoefte aan een eigen soort voer. Het is belangrijk dat je weet wat het ras van je kat is. Hierdoor kun je bepalen of het beestje ergens extra gevoelig voor is of juist niet. Over het algemeen heb je goed basisvoer, dat kan je regelmatig geven, maar daarnaast doe je er goed aan om je kat ook extra voeding te geven, zoals nat voer of speciale brokken die extra vitaminen en voedingsstoffen bevatten.

Author: Kendra