Vaccinaties beschermen jou tegen bepaalde ziektes

Sinds de komst van vaccinaties worden veel mensen een stuk minder ziek van bepaalde virussen en bacteriën. Dat is uiteraard goed nieuws. Dankzij de vaccinaties is het dan ook beter mogelijk om mensen niet voor niets ziek te maken met een virus dat niet veel schade aan hoeft te richten. De vaccinaties beschermen ons lichaam dan ook tegen diverse soorten ziektes. Dat is prettig. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om naar verre landen te gaan reizen. In sommige landen is niet iedereen gevaccineerd tegen bepaalde ziektes of is de hygiëne minder goed geregeld dan hier. Zo kunnen deze ziektes nog aanwezig zijn in deze gebieden. Voor een reis kan het daarom soms handig zijn om bepaalde vaccinaties te nemen. Hierdoor kan je voorkomen dat je onnodig ziek wordt tijdens jouw reis.  

 

Hepatitis B 

Er zijn verschillende soorten ziektes die je op deze manier zou kunnen oplopen. Een van deze ziektes is bijvoorbeeld hepatitis B. in principe komt deze ziekte niet meer voor in het westen van Europa. Dat betekent echter niet dat hepatitis B van de aardbodem verdwenen is. In verre landen is het wel degelijk mogelijk om hepatitis B op te lopen als je niet beschermd bent tegen deze ziekte. Hepatitis B ontstaat door een virus dat een ontsteking in de lever zal verzorgen. Het is dan ook vervelend om te maken te krijgen met deze ontsteking. Een vaccinatie hepatitis B kan voorkomen dat je erg ziek wordt door dit virus. Hierdoor kan je ook de nare symptomen voorkomen. Denk hierbij aan symptomen als pijn ter hoogte van de lever, griepverschijnselen, vermoeidheid en eventueel zelfs geelzucht. Dat wil je dus graag voorkomen door te kiezen voor de vaccinatie. 

 

Buiktyfus 

Een andere ziekte die je vooral in het buitenland kan oplopen is buiktyfus. Dit is een virus dat men in verre landen kan oplopen door een slechte hygiëne. Deze ziekte wordt vooral overgebracht doordat men vervuild water kan drinken. In de tropische landen is buiktyfus nog wel eens te vinden. als je hier dus heen gaat is een vaccinatie buiktyfus geen overbodige luxe. Op deze manier kan je dus voorkomen dat je ziek kan worden tijdens jouw reis door de buiktyfus. Vooral in Azië is de buiktyfus nog veel te vinden. Het wordt daarom aan te raden om in deze gebieden altijd extra goed de handen te wassen. Hierdoor kan voorkomen worden dat je buiktyfus ongewenst zal oplopen. Buiktyfus heeft een paar vervelende symptomen die je liever kwijt dan rijk bent.

Author: Kendra