Waarom als bedrijf investeren in een ERP systeem?

Wil je als ondernemer de juiste dingen doen en overzicht houden zodat alles goed verloopt? Dan is een ERP systeem echt iets voor jou! Een ERP systeem (Enterprise Resource Planning) of een SAP business one wordt niet voor niets de backbone van een bedrijf genoemd. In dit blogartikel lees je alles over ERP systemen: wat ze zijn, hoe ze werken en waarom je er als ondernemer gebruik van moet maken. Daarnaast bespreken we ook de voordelen van een ERP systeem.

Wat is een ERP systeem?

Een ERP systeem is een geïntegreerd informatiesysteem dat alle bedrijfsprocessen ondersteunt, van inkoop tot verkoop en van productie tot financiën. Dit maakt het mogelijk om real-time inzicht te krijgen in de prestaties van je bedrijf en snel te reageren op eventuele problemen. Het gebruik van een ERP systeem zorgt ervoor dat jij als ondernemer beter in staat bent om je bedrijf te runnen.

Hoe werkt een ERP systeem?

SAP systeem uitleg. Een ERP systeem bestaat uit verschillende modules die elk een specifiek bedrijfsproces ondersteunen. Deze modules zijn met elkaar verbonden, waardoor alle informatie real-time bijgewerkt wordt. Op deze manier heb je altijd inzicht in wat er speelt binnen je bedrijf en kun je snel reageren op eventuele problemen.

Waarom een ERP systeem gebruiken?

Als ondernemer is het belangrijk om op tijd de juiste beslissingen te nemen. Een ERP systeem helpt je hierbij, door real-time inzicht te geven in de prestaties van je bedrijf. Daarnaast maakt het gebruik van een ERP systeem ook efficiënter werken mogelijk, omdat alle informatie op één plek bijgewerkt wordt. Dit bespaart jou als ondernemer tijd en moeite.

De voordelen van een ERP systeem

Een ERP systeem biedt vele voordelen voor bedrijven. Zo zorgt het gebruik ervan ervoor dat:

– Je beter in staat bent om je bedrijf te runnen;

– Je sneller kunt reageren op eventuele problemen;

– Je efficiënter kunt werken;

– Je tijd en moeite bespaart.

Hoeveel kost het om een ERP systeem te gaan gebruiken?

Het gebruik van een ERP systeem is niet gratis, maar wel zeker de moeite waard. Als je kiest voor een SAP business one, dan betaal je meestal tussen de € 1140,- en € 2700 – per jaar. Dit is inclusief support en updates. Maar het hangt van welk pakket je kiest af. Het beste is om je hier even in te verdiepen.

Als ondernemer is het dus zeker de moeite waard om in een ERP systeem te investeren! Het gebruik van een ERP systeem is de backbone van een bedrijf. Succes!

Author: Kendra